True

Jutranja rutina za popoln začetek dneva in boljšo imunsko odpornost
Zakaj jutranji shoti?

Počasi v nov dan


Kakšna je tvoja jutranja rutina? Se v nov dan prebudiš počasi, s svojo jutranjo rutino, umirjeno in zbrano?

Ali se - tako kot večina - takoj ko skočiš iz postelje začneš pripravljati na nov dan, najdeš nekaj minut za bliskovit zajtrk, kavo zliješ po grlu, da je sploh ne okusiš zares, in že hitiš novim opravkom naproti?

Popolnoma te razumem, ker je takšna "rutina" v modernih časih, ko se nam nenehno nekam mudi, še kako pogosta. Vsekakor pa ni dobra, zato ti toplo priporočam, da jo spremeniš. Začni pri drobnih stvareh, ki ti ne vzamejo veliko časa, razmisleka ali predpriprav. Rutino vedno spreminjaj postopoma, da se na spremembe lahko ti in tvoje telo v miru privadita. Šok še nikoli ni bil prijeten.


Moja rutina - jutranji "shoti"


Pri dveh majhnih punčkah se tudi sama zjutraj borim s časom, zato z njim ravnam zelo gospodarno - tudi pri svoji jutranji rutini. Da zjutraj svoje telo spravim v pogon, si najraje takoj ko vstanem pripravim jutranji "booster" vitaminov.

Za osnovo vedno vzamem sok (običajno sveže iztisnjen limonin, pa tudi pesin, korenčkov ali iz drugega sadja/zelenjave). Limoninega vedno iztisnem sproti, pesinega pa včasih tudi kupim v steklenici.

Shotom vedno dodam še katero od "funkcionalih" začimb, ki imajo številne prednosti za zdravje in telo:

  • svež nastrgan ingver (je naravno zdravilo za trebušne težave, npr. napihnjenost in zaprtje; izboljšuje prebavo, zmanjšuje krče, deluje protivnetno itd.)

  • kurkuma (ima številne zdravstveno dokazane lastnosti, med drugim lahko preprečuje srčne bolezni, Alzheimerjevo bolezen in raka)

  •  sok aronije (ima veliko vlaknin, vitamina C, je antioksidant)

  • kajenski poper (doda malce ostrine in pogreje od znotraj navzven).

Po takšnih majhnih, a mo(go)čnih napitkih se počutiš poživljeno, prebujeno, tvoja prebava se zažene, tvoje telo se spravi v pogon na najboljši možen način, tudi odžejaš se (med spanjem se telo dehidrira). Toplo jih priporočam tudi tebi! Kako jih skombiniraš, je tvoja odločitev. 

Še to: vsaj 15 minut po tem, ko zaužiješ jutranji shot, ne jej druge hrane in ne umivaj zob.



 

Lahko pa ...

... shote namesto tebe pripravimo kar mi v Ayatani.

In to ne običajnih, ampak takšne iz kombuchinega eliksirja!

Kombuchinemu eliksirju (koncentrirani kombuchi), ki je fermentiran napitek, poln živih organizmov, ki so koristni za tvojo prebavo in zdravje, smo dodali različne mešanice začimb in zelišč, ki:

  •  te pogrejejo od znotraj navzven in zaženejo tvoj metabolizem,

  • so polni probiotikov, živih organizmov, dobrih za črevesje,

  • poskrbijo za tvoj imunski sistem:

    • s probiotiki, ki pomagajo črevesju, ki je zibelka imunskega imunskega sistema

    • zaradi sestavine, kot so čili, ingver, brinove jagode in kurkuma, ki so rahlo pekoče, obenem na telo delujejo antiseptično

  • so odlični za želodec, zato jih ne priporočam le zjutraj, ampak tudi pred jedjo (delujejo kot aperitiv) in po jedi (delujejo kot digestiv).

Obišči našo spletno trgovino in izberi svoje kombucha shote za zdravje in boljši imunski sistem!

Aleksandra



Sign in to leave a comment
Se res vse vrti okrog črevesja?
Kako čisto črevo vpliva na vsa področja tvojega življenja

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.