True


Pozitivni učinki kombuche
Kako pitje kombuche vpliva na tvoje počutje

Vse prednosti pitja kombuche

Kombucha je fermentirana pijača, ki te, potem ko jo enkrat začneš redno uživati, preseneti s številnimi pozitivnimi učinki na tvoje zdravje, razpoloženje, metabolizem in prebavo. Kaj je tisto, kar kombucho dela tako posebno?

Kombucha je polna

  • koristnih mikroorganizmov,

  • probiotikov,

  • encimov,

  • zdravih organskih kislin,

  • antioksidantov in

  • mineralov.


Vsa ta hranila tvoje telo potrebuje, da lahko nemoteno deluje in opravlja svoje funkcije, ti pa se v njem počutiš odlično. Običajno jih v telo vnašamo iz različnih virov, mnoge izmed njih pa kombucha z lahkoto nadomesti. Lahko bi ji rekli kar čudežni napitek!
In kako se vsa ta dobra hranila poznajo na tvojem razpoloženju in zdravju? Sodeč po naših izkušnjah in izkušnjah naših zvestih uporabnikov vse to s seboj prinese 

  • boljše počutje,

  • višji nivo energije,

  • nižji krvni tlak,

  • manj tveganj za nastanek srčno-žilnih bolezni in

  • izboljšan imunski sistem.

Kombucha in prebava

Slogan #cleanguthappybutt smo v Ayatani izbrali z razlogom!

Kombucha je bogata z živimi mikroorganizmi, podobnimi tistim, ki so že naravno prisotni v tvojem črevesju. Obenem je tudi bogat vir probiotikov, ki so nujni za dobro prebavo, aktiven metabolizem in čisto črevesje.

Nikar ne zanemari pomembnosti čistega črevesja. Tam nastaja 90 % hormona sreče in iz črevesja tvoje telo črpa vsa hranila iz hrane. Zapacano črevo je krivo, da se telo ne more sproti razstrupljati, kar lahko privede do različnih zdravstvenih težav in obolenj. Naravne, žive fermentirane pijače lahko močno pripomorejo, da se tvoja prebava uredi, črevo očisti, s tem dobi možnost, da znova iz hrane črpa vsa pomembna hranila - ti pa pridobiš več energije, boljše počutje in razpoloženje, izboljša pa se tudi delovanje tvojega imunskega sistema.

Kombucha je zato fantastična izbira za vse, ki vas muči neurejena prebava, ne glede na starost - tudi za otroke in nosečnice.


Bistvo je v živih mikroorganizmih

V procesu nastajanja in fermentacije kombuche se razvijejo živi mikroorganizmi in bakterije. Prav ti živi mikroskopski "delavci" tvojemu telesu prinesejo mnogo koristi. To je tudi bistvo in največji čar fermentirane hrane in pijače - je živa in izredno blagodejna za tvoje zdravje in počutje.


Nepasterizirana in nefiltrirana kombucha

Preden se odločiš za nakup kombuche, obvezno poglej, ali je izdelek pasteriziran ali ne. Če je kombucha pasterizirana, s tem podaljšamo njeno življenjsko dobo (rok uporabe), a obenem uničimo številne koristne žive organizme. V AYATANI pa želimo, da produkti ostanejo živi in da tako ti z uživanjem v svoje telo vneseš kar največ koristnih in dobrih bakterij ter uživaš koristi njihovih učinkov na telo, zato izdelkov ne pasteriziramo.

Še to - v kombuchi AYATANA se vse dobre bakterije razvijejo same, hkrati z razvojem produktov in jih ne dodajamo umetno. Visoko koristne mikroorganizme v naših pijačah lahko tudi vidiš - naše kombuche so namreč tudi nefiltrirane, zato se na dnu stekleničke lahko pojavi malce usedline. Nežno jo vmešaj v pijačo - stekleničko ali pločevinko pred odprtjem nekajkrat nežno obrni na glavo, nikar pa je ne pretresaj. 

Iz nefiltriranih in nepasteriziranih izdelkov dobimo največ koristi - zato so seveda vse naše kombuche točno takšne. Žive in dobre zate!


 

Prijava za komentiranje
Koristi in pozitivni učinki črnega čaja
Črni čaj, zakladnica antioksidantov

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.